Wie zijn wij

Alles-Over-Hondentrimmen is in 2015 opgericht door Marijke Lodder en Jancor van der Post. Beide zijn al heel lang betrokken bij de trimmerswereld en hebben hun ideeën over een trimmersplatform met gezamenlijke inbreng en ervaringen gebundeld. Eind 2021 stopte Marijke met Alles-Over-hondentrimmen en sinds januari 2022 heeft Ingrid van der Post-van Dijk haar takenpakket overgenomen.

Alles-Over-Hondentrimmen én een trimsalon

Ingrid heeft in 1984 het diploma ‘Hondentoiletteerbedrijf’ behaald en vervolgens een trimsalon geopend in de toenmalige woonplaats Vianen en sinds 1991 een trimsalon in Wadenoijen, bij Tiel. Je kan dus wel zeggen dat Ingrid een zeer ervaren trimmer is en zal zich, naast haar eigen drukke trimsalon,  gaan toeleggen op trimmers gerelateerde zaken van Alles-Over-hondentrimmen en de begeleiding van de video-opnamen.

Veel ervaring in de trimmerswereld

Jancor van der Post is grafisch ontwerper en video producent.  In 1993 kwam hij in contact met de trimmerswereld via de ABHB waarna hij 15 jaar alle promotie materialen en het Trimmagazine ontwierp en produceerde.

“Ik heb trimsalons in de loop der tijd zien veranderen van ‘schuurtjes’ naar professionele salons én met professionele faciliteiten”.

Met TRIMBOEK-digitaal hebben we een stapje verder gezet in professionele begeleiding en ondersteuning van trimmers en trimmers-in-opleiding.
Wat wij met TRIMBOEK-digitaal doen is uniek in Europa en door geregeld video’s aan te vullen of te updaten blijven we een mooie aanwinst in het trimmersvak.

Onze missie

Onze missie is trimmers-in-opleiding en gediplomeerde trimmers te ondersteunen met kennis en praktijkvoorbeelden door middel van kwalitatieve video’s over het trimmen van honden en uitgevoerd door professionele specialisten in het trimmersvak.

De motivatie
Alles-Over-Hondentrimmen is opgericht omdat er voor trimmers die in opleiding zijn of net begonnen met een eigen trimsalon weinig mogelijkheden hebben om hun kennis uit te breiden of  bij te houden. 

Demonstraties op vakbeurzen en workshops zijn er wel maar dat zijn momentopnamen waarvan het geleerde snel vervaagd als je het maar een keer ziet. Wij kwamen op het idee om trimbehandelingen te filmen en een online videotheek op te zetten. Trimmers kunnen dan tegen betaling een jaar lang onbeperkt de video’s keer op keer kunnen bekijken en gebruiken in hun opleiding of praktijk.
Ons concept sloeg aan en na gigantisch veel uren werk is TRIMBOEK-digitaal nu een volwassen videotheek dat voor honderden Abonnees een aanwinst is in hun opleiding of praktijk. Momenteel hebben we 380 video’s verdeeld over 44 hondenrassen en trimsalonhandelingen.

Een voorproefje
Wil je ook een kijkje nemen op TRIMBOEK-digitaal en onze promotievideo’s en trailers bekijken? Klik hieronder op de groene knop.