Corona en de trimsalon

Zoals iedereen ongetwijfeld heeft meegekregen worden er extra maatregelen genomen tegen het coronavirus. Honden kunnen het coronavirus zelf niet krijgen maar als ze in een huis wonen waar druppeltjes virus rondhangen, kunnen ze het in hun vacht bij zich dragen. Voor een honden- en kattenvacht is niet onderzocht voor hoe lang druppeltjes met virus blijft zitten. De richtlijnen van het RIVM worden natuurlijk ook in de trimsalon nageleefd maar zolang er geen onderzoeksresultaten bekend zijn over mogelijke besmetting via de honden- en kattenvacht kunnen trimmers in de problemen komen.

Een aantal trimsalons delen hun klanten mede dat hun huisdieren uitsluitend getrimd worden als zij eerst in bad gaan en worden gewassen. Mogelijke druppeltjes met virus worden dan eruit gewassen en lopen de trimmers minder risico. Klanten die niet willen dat hun huisdier wordt gewassen, moeten een nieuwe afspraak maken. Een nieuwe afspraak maken geldt ook voor klanten die verkouden zijn of griepverschijnselen hebben en niet hun huisdier door iemand anders kan laten brengen en ophalen. Ook worden klanten gevraagd hun handen te wassen voordat het huisdier wordt gebracht.

Trimsalons doen er zelf ook veel aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen door bijvoorbeeld de deurknoppen van de trimsalon te ontsmetten, na elk bezoek, of nemen de komende weken uw huisdier bij de deur aan. Het is beter dat u niet de trimsalon binnenkomt. Uw huisdier wordt ook weer na de behandeling bij de deur afgeleverd. Voorkomen is beter dan genezen klinkt het aloude spreekwoord. Dat geldt absoluut voor dit nieuwe virus!

We moeten met z’n allen verspreiding van coronavirus zoveel mogelijk zien te voorkomen maar ook aan de veiligheid van de trimmers denken!